Mislukte straatroof in Roermond . Daders zonder buit weggerend.

03/12

Stockfoto politie©WF

Roermond – Maandagavond 2 december omstreeks 20.20 uur hebben twee nog onbekende gewapende jongemannen geprobeerd om een man en een vrouw te overvallen die op het voetpad aan het Muntslagererf wandelden.

De overvallers kwamen uit de richting van de Faunasingel en liepen op de wandelaars af. Beiden waren in het zwart gekleed en hadden een donkere sjaal voor het gezicht waardoor alleen hun ogen zichtbaar waren. De overvallers eisten geld en dreigden daarbij met een vuistvuurwapen. Toen het hevig geschrokken echtpaar aangaf geen geld bij zich te hebben en alleen maar een straatje omliep, renden de overvallers weg in de richting van de Ambachtsingel. De politie stelde nog een onderzoek in de omgeving in om het tweetal te vinden, echter zonder resultaat.

Het betreft twee jongemannen van rond 20 jaar oud, allebei ongeveer 1.80 meter groot. Een van hen had een zwarte schoudertas bij zich terwijl de andere dader met een vuistvuurwapen dreigde. Deze man sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De politie roept getuigen die informatie hebben die kan leiden tot aanhouding en/of vaststelling van de identiteit van deze verdachten op om contact met haar op te nemen.

Bron : politie.nl