8 personen aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij.

Reuver- De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen en zes vrouwen met een Poolse nationaliteit aangehouden, nadat er in woning aan de Wederikstraat in Reuver een hennepplantage werd aangetroffen.

Naar aanleiding van onderzoek namen agenten een kijkje in een tussenwoning aan de Wederikstraat, waarna de hennepkwekerij en de verdachten werden aangetroffen. Een eerste schatting wijst op enkele honderden planten in het pand. Alles zal in beslag worden genomen en vernietigd. Bij controle bleek dat er sprake was van diefstal elektriciteit. Er zijn naast de acht aanhoudingen ook nog twee auto’s in beslag genomen door de politie. De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en worden gehoord in het onderzoek.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Bron: politie.nl