Zoekactie naar stoffelijk overschot van Marjo Winkens in Beesel is afgerond

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

05/04

M.B.v/d.G

Beesel – De politie is afgelopen maandagochtend gestart met een zoekactie in een bosperceel en tuin aan de Kerstenbergweg in Beesel. Dit naar aanleiding van een tip die door het Cold Case-team is ontvangen. Nadat deze nieuwe informatie verder onderzocht werd, ontstond het vermoeden dat het stoffelijk overschot van Marjo Winkens mogelijk begraven zou zijn in de eerder genoemde locatie in Beesel. De afgelopen week heeft de politie elke dag gezocht, maar dit is helaas zonder resultaat gebleven.

De werkzaamheden zijn in de loop van vrijdag afgerond en al het materieel dat voor de zoekactie is ingezet, is inmiddels opgehaald en weggebracht. Ook is de bewaking ter plaatse opgeheven en is het gebied weer toegankelijk voor omwonenden. Komende tijd zullen zowel het bosperceel als het deel van de tuin zoveel mogelijk in originele staat hersteld worden. Daarover zijn inmiddels afspraken gemaakt met de eigenaren van de betreffende percelen.

Naast de afdeling Forensische Opsporing van de politie in Limburg waren het Landelijke team Bijzondere Zoekingen van de Landelijke Eenheid, het Nederlandse Forensisch Instituut en speurhonden bij de zoekactie betrokken.

Het dossier van Marjo Winkens zal nu opgelegd, maar zeker niet gesloten worden. Sinds de start van de zoekactie afgelopen maandag zijn er 25 nieuwe tips binnengekomen die de komende tijd worden uitgerechercheerd.