Brand Rockwool Roermond snel onder controle .

Roermond – Vrijdagavond rond 19.15 uur woedde bij Rockwool aan de Industrieweg in een van de panden brand .

Volgens woordvoerder heeft de brand op 6 meter hoogte gewoed , de vlammen waren snel onder controle . Er is niemand gewond geraakt . Vanwege de brand ligt een machine stil , het is niet bekend wanneer deze weer in gebruik wordt genomen .

Waardoor er brand kon ontstaan is niet bekend.

 

 

 

Lokaal nieuws

Politie Roermond zoekt groep jongeren voor poging woninginbraak in Herten .

Herten/Roermond -  Een groep van vijf jongeren hebben vrijdag begin van de middag geprobeerd in een woning aan de Berlagelaan in Herten in te breken . Het bleef bij een poging . De vijf verdachten zijn zonder buit gevlucht richting Roerburg in Herten . De politie heeft een Burgernetbericht uitgestuurd . Signalement De jongeren hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk . Dragen grijze joggings . Heeft u iets verdachts gezien , of heeft u tips ,  neem dan contact op met politie Roermond via telefoonnummer 0900-8844.  

Lees verder...
Bestuurder auto raakt onwel en botst tegen boom in Roermond.

Roermond - Donderdagavond even voor 19.00 uur is op de Minderbroederssingel in Roermond een automobilist onwel geraakt en botste met zijn auto tegen een boom . Bestuurder liep hierbij lichte verwondingen op . De bestuurder is ter plaatse door het ambulancepersoneel gecontroleerd op letsel . Onwelwording  Op de Minderbroederssingel raakte de man achter het stuur onwel , kwam op het fietspad terecht en botste tegen een boom . Zijn auto heeft forse schade opgelopen .  

Lees verder...
Dodelijk ongeval op N273 in Haelen .

Haelen/N273 - Woendagmorgen is bij een zwaar verkeersongeval op de N273 in Haelen een persoon om het leven gekomen . Het ongeval gebeurde rond 8.00 uur waarbij meerdere auto's en vrachtwagens betrokken waren . Een personenauto werd geplet tussen twee vrachtwagens , mogelijk zitten hier nog mensen in . Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt waaronder ook een traumahelikopter . De N273 is even na 12.00 uur weer open gegaan voor het doorgaande verkeer.  

Lees verder...
Brandweer rukt uit voor brand in meterkast woning in Roermond .

Roermond - Zondagochtend rond 06.40 uur is de brandweer uitgerukt voor melding woningbrand aan de Zwartbroekstraat in Roermond . Omwonenden hoorden een harde knal en zagen rook uit de voordeur van de woning komen en hebben direct 112 gebeld . In de meterkast was brand ontstaan . Er is niemand gewond geraakt . Blikseminslag was mogelijk oorzaak van de brand . Enexis is een onderzoek gestart . Vanmorgen was er een flinke hoosbui in Roermond , in het centrum waren door wateroverlast de tunnels ondergelopen .    

Lees verder...
Jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt in Asenray .

Asenray - Zaterdagochtend rond 9.25 uur is de brandweer gealarmeerd voor gedumpte jerrycans met vermoedelijk drugsafval . De jerrycans werden gevonden in de berm langs de Maalderstraat in Asenray . De brandweer heeft ter plaatse metingen verricht . De politie is onlangs in Midden-Limburg intensiever gaan controleren op dumpingen van drugsafval .  

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Meisje geschept door automobilist bij HAN campus

Arnhem - De hulpdiensten zijn maandag rond 12:45 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Ruitenberglaan bij de HAN Campus. De automobilist kwam van het schoolterrein af en wilde de richting van Presikhaaf op. De automobilist raakte een stoeprand en reed tegen een "brugleuning". Door de schrik gaf de bestuurder gas in plaats van te remmen, schepte een meisje en reed vervolgens twee palen uit de grond en kwam tegen een steen ter stilstand. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is total loss, de brug is ontzet en het beton is gescheurd. Beide waren studenten van de HAN.

Lees verder...
Gaslek aan de Dorpsstraat in Bennekom

Maandag 18 juni is er tijdens werkzaamheden aan de stroomvoorziening een gaslek ontstaan. Het incident gebeurde ter hoogte van Boekhandel Novita aan de dorpsstraat in Bennekom. De brandweer is met spoed ter plaatste gekomen en heeft het lek dicht gemaakt. Ook zijn er in en om de boekhandel enkele metingen verricht. Behalve in de directe omgeving van de gaslek werd er geen gas gemeten. De brandweer heeft de plek afgezet en teruggekeerd naar de kazerne. Het bedrijf Telecom die de werkzaamheden verrichte heeft gewacht totdat Liander ter plaatse is gekomen om de leiding te repareren.

Lees verder...
Burgers houden inbreker aan in Driel

Driel - Een bewoner van de Poelmanstraat in Driel was afgelopen nacht op de goede plaats op het goede moment. Toen hij om 03.00 uur naar buiten keek, zag hij in zijn tuin een inbreker lopen. De man aarzelde niet, ging naar buiten en hield de 54-jarige inbreker aan. De aandacht van de 37-jarige bewoner werd getrokken toen hij het schijnsel van een zaklamp in zijn tuin zag. Bij de aanhouding verzette de inbreker zich en kwam het tot een worsteling. Hierdoor werden meerdere buurtbewoners wakker, die naar buiten kwamen en de politie belden. Toen agenten in de Poelmanstraat aankwamen, hielden meerdere buurtbewoners de inbreker in bedwang. Zij droegen de man over aan de politie, die de inbreker heeft meegenomen en ingesloten.

Lees verder...
Brandstichting zonnestudio Deventer: getuigen gezocht

Deventer - In een zonnestudio aan de Van Hetenstraat is in de nacht van zondag 17 op maandag 18 juni brand geweest. Rond 01.15 uur hoorde een buurtbewoner een vreemd geluid en ontdekte de brand. Naar aanleiding van het eerste onderzoek op locatie gaat de politie uit van brandstichting. Doordat de hulpdiensten snel gealarmeerd werden, kon voorkomen worden dat het vuur oplaaide. Boven de zonnestudio zijn woningen gevestigd waar op het moment van de brand mensen lagen te slapen. Getuigenoproep Vandaag gaat het onderzoek naar de brand verder. Naast sporenonderzoek wordt er een buurtonderzoek gehouden en worden beelden van camera’s in de buurt bekeken. De politie is op zoek naar getuigen die het onderzoek verder kunnen helpen. Heeft u in de nacht van zondag op maandag tussen 01.00 en 01.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de buurt van de Van Hetenstraat? Of heeft u camerabeelden van de buurt omdat u bijvoorbeeld een camera aan uw woning heeft? Het team komt graag met u in contact via 0900-8844.

Lees verder...
Witte bus en bestuurder incident Landgraaf gevonden

Landgraaf - De politie heeft de witte bus gevonden die bij het incident betrokken was maandagochtend op de Mensheggerweg. Tevens is inmiddels een verdachte aangehouden. Bij het incident met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn maandagochtend drie voetgangers zwaargewond geraakt en is één voetganger overleden. De drie slachtoffers verblijven nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Op dit moment kan nog geen informatie over de identiteit worden bekendgemaakt. Technisch onderzoek Het technische onderzoek aan de Mensheggerweg naar de exacte toedracht is nog in volle gang. De weg blijft voorlopig afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers worden gevraagd om de aanwijzingen van verkeersregelaars op te volgen. Afzetting Bezoekers van de Pinkpop camping B kunnen geen gebruikmaken van de uitgang aan de Mensheggerweg. De organisatie zal hen helpen om de camping veilig te verlaten vandaag. De uitgang van Pinkpop camping B aan de Einsteinstraat kan wel worden gebruikt. De pendelbussen zijn ook beschikbaar bij de uitgang aan de Einsteinstraat. Op de parkeerplaats van Mondo Verde wordt een Kiss & Ride locatie ingericht. Publieksinformatie Er is een callcenter ingericht voor publieksinformatie. Mensen met vragen kunnen dit callcenter bereiken op 0251 – 260 960.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws