Politie grijpt in bij alarm

2018-04-03 08:33:00

Roermond – Maandag heeft de politie in moeten grijpen in het centrum van Roermond waar al uren een alarm afging aan de Graaf Gerardstraat. Zondagavond ging de alarm al af waarna de buurtbewoners hun klachten begonnen te geven bij de politie.

Politie kwam op maandag vroeg in de ochtend ter plaatse en probeerde de eigenaar van de winkel te bereiken. Omdat de eigenaar zich maar niet meldde zijn de agenten overgegaan om de slot van de winkel eruit te boren.

Bij binnenkomst hebben ze het alarm uitgezet. Vervolgens werd er een nieuw slot in de deur gezet.

De winkeleigenaar mag de sleutels van het nieuwe slot halen op het politiebureau.

Lokaal nieuws

Bejaarde vrouw in huis overvallen in Roermond .

Roermond - Vrijdagavond rond 23.00 uur is een 80-jarige vrouw in haar eigen woning aan het Keulseplein met bruut geweld overvallen . Vermoedelijk kwamen de daders via de achterzijde van de woning binnen , en hebben verschillende sieraden meegenomen . Het slachtoffer is medisch onderzocht , hoe dat het slachtoffer er aan toe is , is niet bekend. Via Facebook vraagt familie van het slachtoffer als iemand iets gezien heeft dit te melden . Voor een gouden tip looft de familie 500 euro uit . Over het signalement van de daders is weinig bekend , alleen dat zij zwarte kleding droegen en zwarte strepen in het gezicht zouden hebben. Er is nog niemand aangehouden .  

Lees verder...
Steekincident Roermond

Roermond - Donderdagavond rond 21.15 uur heeft er een steekincident plaats gevonden op het Gebroek in Roermond. Een man met Noord-Afrikaans uiterlijk heeft een persoon in de arm gestoken en is op de vlucht gegaan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is nu op zoek naar de verdachte. Een Burgernet bericht is verspreid om deze zo snel mogelijk op te sporen.  

Lees verder...
Brand bij machinefabriek in Swalmen .

Swalmen - Dinsdagochtend rond 09.05 uur is er bij de Machinefabriek aan de Bossstraat in Swalmen in een afzuiginstallatie brand uitgebroken .  De brand woedde in een las-werkplaats . Bij het arriveren van de eerste brandweerwagens werd er direct groot alarm gegeven om te voorkomen dat het vuur zou overslaan . Er is niemand gewond geraakt . Rond 09.45 uur werd het sein brandmeester gegeven . De brandweer is nog enige tijd met nablussen bezig geweest .  

Lees verder...
Busje vat vlam op de A73

Roermond - Maandagmiddag heeft een busje vlam gevat terwijl deze op de A73 reed. Uit onderzoek is gebleken dat  een technisch mankement in de motorcompartiment de oorzaak was van de brand. Gelukkig kon de bestuurder het busje aan de kant zetten en wist toen snel uit zijn voertuig te komen. Na een melding richting de brandweer waren deze al snel ter plaatsen. Brandweerlieden hebben de brand weten te blussen en kon het busje worden afgevoerd met een bergerwagen. Verkeer had geen overlast en er zijn gewonden gevallen.

Lees verder...
Brand in gebouw van spoedeisende hulp Roermond

Roermond -Zaterdag is er in het Laurentius ziekenhuis in Roermond brand uitgebroken. Brandweer is met meerdere wagens uitgerukt. Een patiënt heeft zichzelf in brand gestoken op de afdeling spoedeisende hulp. Traumahelikopter was ook ingezet. De vrouw is zwaar gewond afgevoerd per ambulance met een trauma-arts. Nog drie personen zijn gewond geraakt bij de brand. Op dit moment is alles weer onder controle. Voor de mensen die daar aanwezig waren wordt slachtofferhulp geregeld.  

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Parachutisten springen ter herdenking van Market Garden

Ede - Zaterdag 22 september vond de jaarlijkse herdenking van Market Garden plaats. Parachutisten uit verschillende landen deden mee aan de dropping. Tussen de droppings door werden er demonstraties gegeven van onder andere een Apache-helicopter en een Chinook. Tienduizenden bezoekers konden genieten van de demonstraties en droppings. De derde en tevens de laatste dropping werd wegens de weersomstandigheden afgelast.    

Lees verder...
Explosief gevonden tijdens herdenking Market Garden

[video width="640" height="352" mp4="http://112edenieuws.nl/wp-content/uploads/sites/6/2018/09/WhatsApp-Video-2018-09-22-at-16.10.26.mp4"][/video] Ede - Tijdens de herdenking van Market Garden, op de Ginkelse Hei in Ede, is er een handgranaat aangetroffen. De handgranaat werd gevonden door een voorbijganger die de luchtlandingen bezocht. De granaat stamt uit de Tweede Wereld oorlog. Na de vondst werd een deel van de Wijde Veldweg, waar de granaat gevonden werd, afgesloten. De EOD is ter plaatse gekomen en heeft de granaat op de hei tot ontploffing gebracht.  

Lees verder...
Bestuurder na ongeluk overleden in ziekenhuis

Almelo - Vrijdag heeft er een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Wierdensestraat. Dit gebeurde ter hoogte van de Wierdensebrug. Hulpdiensten rukte massaal uit. Twee bestuurders zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een bestuurder is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen meldt de politie. De weg was in beide richtingen afgesloten vanwege de hulpverlening en spooronderzoek. Om 18:50 heeft de politie de weg weer vrijgegeven.

Lees verder...
Mannen gepakt na fakkelincidenten PSV

Eindhoven - De recherche heeft deze week twee mannen gepakt in onderzoeken naar twee zogenoemde fakkelincidenten in het Eindhovense Philips Stadion. Tijdens de kampioenswedstrijd PSV-Ajax op 15 april werd vanuit het vak met Ajax-supporters met vuurwerk en fakkels gegooid, kort nadat PSV de 3-0 scoorde. Daarvoor werd donderdag een 19-jarige man uit Heerhugowaard opgepakt. Hij heeft tijdens zijn verhoor bekend en een zogenoemde gedragsaanwijzing gekregen. Hij mag aanstaande zondag, wanneer PSV opnieuw tegen Ajax speelt, niet in de gemeente Eindhoven komen. De recherche maakt verder een dossier op van de man, dat voor verdere afhandeling naar het Openbaar Ministerie (OM) wordt gestuurd. Feyenoord Op 4 augustus speelde PSV in de strijd om de Johan Cruijffschaal thuis tegen Feyenoord. Kort na de aftrap werden vanuit het vak met Feyenoord-supporters fakkels op het veld in gegooid. Op beelden was te zien dat iemand een beveiligingscamera in het stadion afplakte. Hij werd echter herkend, onder meer aan de hand van andere camerabeelden. Deze man van 26 uit Steenbergen is inmiddels gehoord. Ook tegen hem wordt een dossier opgemaakt, waar het OM zich later over gaat buigen. Reactie PSV PSV is door de politie op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen: “Deze arrestaties bewijzen dat we wangedrag in ons stadion van niemand tolereren. PSV hanteert te allen tijde dezelfde aanpak. Bij overtreding van de wet leveren wij eventueel bewijsmateriaal altijd aan de bij politie. Het is vervolgens aan hen om de daders te pakken. Dat is wederom gelukt”, zo laat directeur Toon Gerbrands weten in een reactie.

Lees verder...
Schietpartij in Heseveld [Foto+Video]

Nijmegen - Vrijdagmiddag zijn er rond 13:10 meerdere schoten gelost op het kruispunt Steven Vennecoolstraat met de Daniëlsweg in Nijmegen. De politie meldt dat er meerdere schoten zijn gelost door verschillende betrokkenen. Dit gebeurde vanuit een of twee rijdende auto's. De politie meldt dat er een zwarte Volkswagen Golf of Polo is weggereden na het incident die mogelijk betrokken is geweest bij het incident. Mogelijk was er ook een BMW bij het incident betrokken. De schutters zouden het op elkaar gemunt hebben. Niemand is gewond geraakt. De omgeving is een geruime tijd afgezet geweest vanwege spooronderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws