blogname

112
roermondnieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Tanken en wegrijden zonder te betalen in Roermond


Roermond - Donderdag dachten drie mannen gratis te kunnen tanken bij een tankstation aan de A73 in Roermond. Voordat ze gingen tanken hadden ze valse kentekenplaten op de auto gedaan, gingen daarna tanken, en vervolgens reden ze weg zonder te betalen. Kort daarna stopten ze bij een tankstation in Swalmen waar ze de valse kentekenplaten weer van de auto af gingen halen. Dit werd gezien door twee oplettende omstanders die de politie meteen hebben gebeld en het juiste kenteken hebben doorgegeven.

Nadat één van de mannen nog een blikje Red Bull had gestolen in de shop van het tankstation reden ze weer weg. Het kenteken werd vervolgens in het ANPR systeem gezet. Dit is een camerasysteem dat bijvoorbeeld kentekens van gestolen voertuigen of voertuigen waar strafbare feiten mee zijn gepleegd herkend. Op verschillende plaatsen in Nederland hangen dit soort ANPR-camera's.

Enkele uren later kreeg de Landelijke Eenheid een sein van het ANPR-systeem dat de auto in Zwolle zou rijden. De politie zag de auto kort daarna rijden en de drie mannen werden vervolgens aangehouden. De bestuurder bleek ook nog geen rijbewijs te hebben en één van de bijrijders had een busje pepperspray in zijn bezit.

De drie mannen bleken bekenden van de politie te zijn en zij mogen zich binnenkort voor de rechter gaan verantwoorden.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws