Brandstichting met mogelijk brandbom mislukt voor deel in Swalmen .

2018-01-07 09:21:52

Stockfoto brandweer

Swalmen – Aan de Meander in Swalmen is zondagochtend omstreeks 06.30 uur geprobeerd om een geparkeerde auto in vlammen ze zetten , hierbij is mogelijk van een brandbom gebruik gemaakt . Omwonenden hoorde zondagochtend glasgerinkel , toen men ging kijken stond een deel van de auto in brand . Voordat de brandweer ter plaatse was had het vuur zich zelf al gedoofd , het voertuig is gecontroleerd . Dader of daders hebben geprobeerd door middel van een fles gevuld met brandbare vloeistof  het voertuig in vlammen te zetten .

Er is niemand gewond geraakt . De schade aan de auto is aanzienlijk .

Getuigen

De politie vraagt mensen die mogelijk iets hebben gezien of meer weten contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

 

Lokaal nieuws

Woningbrand in Haelen

Haelen - Er werd woensdagochtend rond 06.15 uur groot alarm geslagen bij een woningbrand aan de Roggelseweg in Haelen. De brand was in een bovenwoning die boven snackbar 't Haantje ligt. De brandweer had verwacht dat de bewoners nog in het pand aanwezig waren, maar na onderzoek was er niemand in de pand aanwezig. Achteraf blijkt ook dat deze mensen op vakantie zijn. De traumahelikopter die was opgeroepen kon weer teruggestuurd worden. Niemand raakte gewond. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Lees verder...
Woningbrand in Swalmen

Swalmen - Maandagochtend rond 07.13 uur is de brandweer uitgerukt voor een woningbrand aan de Slabberskamp in Swalmen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Één persoon is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk of dit één van de bewoners was. De brand was redelijk snel onder controle.

Lees verder...
Aanrijding tussen twee auto's in Reuver

Reuver - Zondagavond rond 18.46 uur ontstond er een aanrijding tussen twee auto's op de Beeselseweg in Reuver. De brandweer van Reuver werd opgeroepen voor een beknelling. Ook brandweer Belfeld werd erbij geroepen voor assistentie te verlenen maar dit was toch overbodig waarna deze weer huiswaarts gingen. Alle inzittende zijn met en zonder hulp uit de twee auto's kunnen komen. Één persoon is gewond geraakt en met de ambulance meegenomen.  

Lees verder...
Man verdronken in Boschmolenplas in Heel

Heel - Zaterdagmiddag rond 15.00 uur zagen getuigen dat de man kopje onder ging in de Boschmolenplas en niet meer boven water kwam. Hulpdiensten rukten massaal uit. Zo heeft de brandweer urenlang gezocht met drie duikteams en meerdere boten. De politie had een speciaal zoekteam ingezet. In totaal hielpen er ongeveer vijftig hulpverleners mee met de zoekactie. Het speciaal zoekteam van de politie wist rond 22.30 uur het levenloze lichaam te vinden. Het gaat om een 42-jarige man afkomstig uit Slowakije.  

Lees verder...
9 dagen geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond

Aanstaande maandag starten de werkzaamheden tussen Eindhoven en Roermond voor het in werking stellen van de nieuwe treinbeveiliging. Ook worden er delen van het spoor vernieuwd rondom Weert. Tot en met dinsdag 24 juli  rijden er geen treinen maar NS-bussen. Prorail adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen voor het beste reisadvies.   Bron © Prorail

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Brand in sporthal in Renswoude

Renswoude - woensdagmiddag is de brandweer groots uitgerukt voor een brand in een sporthal aan de Hokhorst in Renswoude. Een bedrijf was dakleer aan het branden waarna de brand ontstond Tijdens de bluswerkzaamheden zijn er een aantal kleine ontploffingen geweest. Of dit komt door de asbest is niet duidelijk. Een aantal huizen dat dicht tegen de sporthal is aangebouwd, zijn ontruimd. Bewoners wordt geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden

Lees verder...
28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda vermist

Vermist sinds 11 juli , de 28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda. De heer Suska is een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is omstreeks 14:30 uur in verwarde toestand vertrokken uit de GGZ kliniek Breburg aan de Muiderslotstraat 150 in Breda. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Omschrijving van meneer: - Blank - Donker kort geschoren haar - Diverse schrammen op het hoofd - Verwondingen aan de onderarmen - Blauwe blouse en zwarte trainingsbroek Naam: Boguslaw Wladyslaw Suska Geboortedatum: 01-11-1989 Huidige leeftijd: 28 Lengte: 180 cm Haarkleur: Donker Geslacht: Man Hebt u informatie over deze vermissing? Of heeft u de heer Suska gezien? Benader hem niet zelf. Neem contact op met de politie via 0800-6070.

Lees verder...
Brand in bedrijfsverzamelgebouw Binderskampweg

Nijmegen - Gistermiddag is omstreeks vijf uur brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binderskampweg. De brandweer heeft de brand geblust. Medewerkers van een bedrijf tegenover het pand hoorde een alarm afgaan. Toen zij gingen kijken zagen ze rook uit het dak van het pand komen. In het pand was niemand aanwezig. Hierop hebben zij de brandweer gealarmeerd. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De politie zette een deel van de weg af en hield omstanders op een veilige afstand. De brandweer bluste de brand en bracht enkele verbrande voorwerpen naar buiten. De brand bleef beperkt tot een kleine stapel voorwerpen, wel was er sprake van hevige rookontwikkeling. Omdat de rook via een tussenlaag in het plafond naar meerdere panden trok, heeft de brandweer bij meerdere bedrijven de voordeur geforceerd. Bij meerdere naastgelegen bedrijven is sprake van roetschade. De brandweer heeft de bedrijven geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen onderzoek naar de oorzaak van de brand zal plaatsvinden. Er zijn geen sporen gevonden die duiden op brandstichting. Niemand raakte gewond bij de brand. Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Lees verder...
Handhaving en politie houden verkeerscontroles in Maassluis

Op dinsdag 17 juli hielden handhavers van de gemeente Maassluis en vrijwilligers van de politie diverse algemene verkeerscontroles in Maassluis. Op de Industrieweg, Laan 1940-1945 en de Westlandseweg werden auto's en scooters selectief staande gehouden door de opsporingsambtenaren. Tijdens de controle werd een alcoholcontrole afgenomen en documenten zoals rijbewijs werden gecontroleerd. Er zijn nauwelijks bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder...
Stankoverlast in Maassluis komt uit Europoort

Het aantal bij de meldkamer van de DCMR ingediende klachten is inmiddels opgelopen tot 49. De ingediende klachten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Maassluis, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam Noord. Het Milieupiket van de DCMR heeft gedurende de dag onderzoek verricht. Uit dit onderzoek blijkt dat de zwavelgeur vermoedelijk is veroorzaakt door één van de in het Europoort gebied gevestigde bedrijven. Op basis van verzamelde procesgegevens dient verder uitgezocht te worden wat de directe oorzaak van de overlast is geweest.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws