blogname

112
roermondnieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Vermoedelijke vluchtpoging van gedetineerde Roermond


Woensdagmiddag vind in Roosteren een politie-inzet plaats waarbij een verdachte door een arrestatieteam van de politie is neergeschoten. Deze verdachte is aan zijn verwondingen overleden.

 

De regionale recherche van de politie Amsterdam heeft recent, vanuit een lopend onderzoek, het vermoeden gekregen dat er een vluchtpoging van een gedetineerde uit de P.I. Roermond op handen was. Het gaat hier om een veroordeelde die vast zit voor betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu.

De mannen in Roosteren worden verdacht van het kapen van een helikopter in Limburg. Met deze gekaapte helikopter was het vermoedelijk de bedoeling om de veroordeelde te bevrijden. Deze kaping is door leden van het arrestatieteam verijdeld. Bij de daarop volgende politie-inzet zijn drie verdachten aangehouden. Eén verdachte is bij deze politieactie neergeschoten en aan zijn verwondingen overleden. Voorafgaand aan deze specifieke aanhouding vond een achtervolging plaats.

Tijdens de achtervolging heeft een verdachte zich ontdaan van een langwerpige tas waarin later onderdelen van een automatische vuurwapen zaten. Momenteel wordt er door de politie-eenheden ter plaatse nog steeds onderzoek gedaan. Verder zijn er diverse goederen aangetroffen die behulpzaam waren geweest bij de ontsnappingspoging dan wel om hun vlucht mogelijk te maken. Naast de drie aangehouden verdachten is de politie nog op zoek naar een aantal andere verdachten van wie de identiteit inmiddels bekend is. Ook deze verdachten zijn bij politie en justitie bekend vanwege hun relatie met de Amsterdamse liquidatiewereld. Het onderzoek naar deze verdachten is in volle gang.

De rijsrecherche onderzoekt in opdracht van het Openbaar Ministerie het schietincident.

 

©Bron: Politie.nl

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws